https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Yazarların biraya gelerek tek temadan yola çıkarak farklı bakış açıları ile kaleme aldığı öyküleri okumak okur için daima ilgi çekici olmuştur. Bu kez okurla buluşan yoksulluk ana temalı öykülerde on iki yazar yoksulluğu kendi üslupları ile kaleme aldılar ve kimi fakirliği, kimi sevgi yoksulluğunu, kimi büyük şehirlerin yoksulluğunu kimi inanç yoksulluğunu kurguladılar.

Yoksulluk toplumsal bir sorundur ve edebiyatta kimi zaman sözlük anlamıyla kimi zaman metafor olarak kendisine daima yer bulmuştur.  Şehrin En Alt Katı adıyla öykülerin gerçeğe tuttuğu ışığın aydınlığında bu karanlık konu hakkında yazılmış öyküleri Zeynep Eşin derledi.

Öyküler var olan gerçekliklere ışık tutarlar. Öykü gören gözdür. En iyi gördüğü ise karanlıklardır. Burası karanlık der sana. Bak, burası karanlık. Aydınlatman gereken yerleri gösterir. Ama nasıl aydınlatacağına karışmaz. İnsan içindir öykü. Özü insandır. İnsana insanı anlatır.

Zeynep Eşin’de can acıtan, aydınlatılması gereken bu konunun bir an önce güncelden uzaklaşması hem günlük hayatta hem edebiyatta artık kendine yer bulmaması dileği ile on iki yazarın öyküsünü bir araya getirdi ve bu on iki yazar, yoksulluk temasından yola çıkarak kendi biçemi ve dili ile öykülerini kurguladılar.

KİTAPTA YER ALAN ÖYKÜ VE YAZARLAR; 

Asuman Gül Biçen-Öfke

Aydın Meral-Bir Bozkır Günü

Burçin Laçin Altay-Üç Gün Üç Aydan Uzunmuş

Elmas Tunç-Pembe Kazak

Gülhan Eroğlu-Maziye Bir Bilet

Gülhan Eroğlu-Minimal Öyküler

İsmail Saklak-Taşıyalım Beyim

Turhan Yıldırım-Kaosun Başkentinde Kalbini Arayan Adam

Umut Kaygısız-Geçmiş

Zeynep Şeyma Ak – Arazi Çapulcusu

Senem Selvi-Yan Gelip Yatmak Yok

Rabia Rana-Dönme Dolap

Sezen Doğan-Murtake

Zeynep Eşin: 1981’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünde okudu. TRT Müzik, Flash TV, TGRT Haber ve Barış TV kanallarında Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin olduğu programların yönetmenliğini yaptı. Bir senaryo, bir kısa film ödülü bulunuyor. Çeşitli dergilerde öykü, inceleme ve makaleleriyle yer aldı. 2018 yılında Yazı-Yorum dergisini, 2020 yılında Yazı Yorum Çocuk, 2021 yılında ise Edebiyat Gazetesi’ni kurdu. Yazım yolculuğuna, Yazı-Yorum Dergi ve Edebiyat Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak devam etmektedir. 2021 yılında Başkalarının Çiçekleri ve Duvarın Ardı öykü seçkilerini derledi. Birçok yazarın yazım yolculuğuna eşlik eden yazar freelance olarak editörlük yapmaya devam ediyor. Yedi dönemdir Öykü Atölyesi’nde eğitmenlik yapmaktadır. Hâlen resim sanatıyla ilgilenen Zeynep Eşin, altı karma sergiye katılmıştır. Bir onur plaketi sahibidir.