https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/yazarlar.jpg
Genel Yayın Yönetmeni | Zeynep Eşin

Genel Yayın Yönetmeni | Zeynep Eşin

1981 yılında doğdu. Yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nde tamamladı. TRT Müzik, Flash TV, TGRT Haber ve Barış TV kanallarında Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin gerçekleştirdiği programların yönetmenliğini yaptı. Bir senaryo, bir kısa film ödülü bulunuyor. 2015-2018 yılları arasında kendisine ait olan Art House Tiyatro Kültür Merkezi’nin işletmeciliğini yapmıştır. Çeşitli dergilerde öykü, inceleme ve makaleleri ile yer aldı. 2018 yılında Yazı-yorum Dergisi’ni kurdu. Yazım yolculuğuna bu derginin genel yayın yönetmeni olarak devam etmektedir. Velespit Yayınları ile ortak çalışmalarda bulunup, 2021 yılında Başkalarının Çiçekleri ve Duvarın ardında öykü seçkilerini derlemiştir. Öykü atölyesinde eğitmenlik yapmaktadır. Hâlâ resim sanatıyla ilgilenmektedir. Altı karma sergi gerçekleştirmiştir. Bir onur plaketi sahibidir. Bekar iki çocuk, bir köpek annesidir.  

Yayın Kurulu – Duygu Harmancı Karagülle

Yayın Kurulu – Duygu Harmancı Karagülle

1987 yılında İzmir’de doğdu. Urla Zeytinler Köyü’nde yaşıyor. 2009 yılında Ege Üniversitesi Kimya Bölümü’nde lisans eğitimini ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. Şu an Ege Üniversitesi’nde Doktora Sonrası Araştırmacı olarak çalışmaktadır. Çeşitli öykü ve yazıları ‘Söylenti, Kurşun Kalem, İshak Edebiyat, Yazı-Yorum’ edebiyat dergilerinde yayımlandı. Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan Nezihe Meriç Öykü Seçkisi’nde‘Saat Falı’ve Fakir Baykurt Öykü Seçkisi’nde‘Hayriye’ öyküsüyle yer aldı. ‘Maskeli Balo’ isimli deneme yazısı Dokuz Eylül Gazetesi’nde, ‘Bozuk Süt’ isimli öyküsü İz Gazete Öykü Günü özel sayısında yayımlandı. Masallar yazıp anlatıyor. Gönüllü sesli kitap okuyuculuğu yapıyor.    

Yayın Kurulu / Leyla Mehmetoğlu Geridönmez

Yayın Kurulu / Leyla Mehmetoğlu Geridönmez

1981 yılında doğdu. Lisans eğitimini sırasıyla Anadolu Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinde tamamladıktan sonra üçüncü bölüm olarak Kocatepe Üniversitesinde Turizm İşletmeciliğinden mezun oldu. Tekstil, gıda, temizlik ve turizm sektörlerinde çalıştı. Kazandığı parasının çoğunu kendini yazarlıkta geliştirmek için eğitimlere harcadı. Çocukluğundan beri kopamadığı yazma hayalini geliştirdi. Dergi, gazete ve seçkilerde şiir ve öyküleri yayınlandı. Halen serbest çalışmakla beraber editörlük ve yazarlık serüvenine devam etmektedir. Evli ve annedir.

Aslı Esma KARACA

Aslı Esma KARACA

1975 yılında Sivas’ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu kadrolarından tiyatro tarihi, sahne ve oyunculuk dersleri aldı. Eczacılık mesleğini yürütürken devam ettiği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi- Tiyatro bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Aynı bölümde “Tiyatro Kuramları, Eleştiri ve Dramaturgi” alanında yüksek lisans derslerine devam etti. Yapımcılığını üstlendiği ve Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen “Firak” 21. Adana Altın Koza Uluslararası Film Festivali ve 26. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Ulusal Uzun Metraj” kategorisinde yarıştı. 2018 yılından bu yana “Devrimin Beyaz Küheylanı- Motosiklet Hikayesi” belgesel projesi üzerinde çalışmakta; bağımsız belgesel çalışmaları yürütmektedir. Evli iki çocuk annesidir.

Nuray Narbay

Nuray Narbay

Yüksek öğrenimini  İzmir D.E.Ü. Resim bölümünde tamamladı. Resim sanatını sembolist ve  deneyimsel bir kurgu dili ile tuvallerine yansıtmakta, resim, illüstrasyon çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmekte ve yurt dışında sergilere katılımları sürmektedir. Sanat, tarih ve felsefe, sosyoloji, psikoloji ve sanatın bunlarla ilişkisi yazı dilinin ana eksenlerini oluşturdu. Özellikle son dört senedir usta yazarların atölyelerinden yazın sanatı ile ilgili geliştirici eğitimler aldı. Yazıları ve podcastleri internet bloglarında yayınlandı. Resim, yazı ve podcastlerinin bir kısmı “aya sordum.org” adındaki kendisine ait web sitesinde yayınlamaktadır. Üzerine çalıştığı romanı, kısa öyküleri, denemeleri ve resimleri ile yirmi beş yıldır Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamına eşi ve iki kızı ile devam etmektedir.

Ayhan Ün

Ayhan Ün

1978 yılında Almanya’nın Mannheim kentinde dünyaya geldim ve on beş yaşıma kadar yine Almanya’da yaşadım.   Gymnasium’da öğrenimime devam ederken ailem kesin dönüş yaptığından dolayı 1992 yılında memleketimiz olan Ürgüp’e yerleştik. 1996 yılı itibariyle Hacettepe Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü okurken 2000 yılında Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde burslu olarak “Yazarlık ve Edebiyat” derslerine katıldım. İlk romanımı 2000 yılında tamamladım (Bıyıksız Osmanlı).   Uğur Mumcu Vakfı, Yazarlık seminerine katılmış ve tamamlamış olup edebiyat ile yakından ilgiliyim.   Asıl mesleğim yeminli tercümanlıktır ve hayatımı Ankara’da, Dış Ticaret Uzmanı olarak sürdürmekteyim.   Açık öğretim fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi mezunu olup romanlar kaleme almayı sürdürüyorum.   Yayınlanan romanlar: Bıyıksız Osmanlı Bay Lumumba Kadın Erkek Savaşı Zamanlarında

Handan Kılıç

Handan Kılıç

Ankara’da yaşayan, İstanbul’a tutkun ama her daim toprağını özleyen bir İzmir’li. Edebiyata aşık bir Hukukçu. Yönetim ve Organizasyon konusunda mastırlı, kendini yönetirken, hayatını organize etmeye devam eden ödüllü bir denemeci. 2009 yılından beri hayata dair yazılarını kendi sitesinde yayınlayan blogger. Birçok farklı ustadan nitelikli okur -yazarlık, sinema ve senaryo yazım teknikleri ile yaratıcı yazarlık dersi almış, almaya da devam ederek yazan “Öğrenen” kişi. Kitap tanıtım yazıları, deneme ve öyküleriyle çeşitli basılı edebiyat dergileri ve internet sitelerinde yer almış yazar. Okuma, izleme, yazma süreçlerinden dinlenmek için fırça, boya, kalemlere sarılan çizer. Bu ara en çok özgün siyah beyaz ve renklerin dans ettiği mandalalar çizme peşinde. Sinemaseverliğine kitap ve hayat okurluğunu katıp çeşitli digital platformlarda film analizleri yazmaya devam ediyor.Şimdilerde bir roman serisi üzerine çalışmakta olan yazar evli ve bir erkek çocuk annesi.