https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Asya yapımı filmler son zamanlarda adından oldukça söz ettiriyor. Özellikle son iki yıldır Güney Kore yapımları için altın yıl oldu diyebiliriz. Dram, korku ve romantik komedi Uzakdoğu sinemasının vazgeçilmez türlerinden. Bütün dünyayı etkileyen pandemi süreci devam ederken vaktimizin çoğunu filmlere veya dizilere ayırıyoruz. Sizler için düzenlediğim bu liste, mutlaka izlemeniz gereken Asya yapımı filmleri içeriyor. Şimdiden iyi seyirler dilerim sevgili okuyucularım…

1) Train To Busan (Zombi Ekspresi)

2016 yapımı zombi, korku filmidir. Yapımcılığını Yeon Sang-ho’nun üstlendiği filmde, başrolleri Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong-seok paylaşır. Ana karakter olan Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok-woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul’den kalkıp Busan’a gidecek olan trene biner. Tren kalktığında birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

2) Ying Yang Ustası (Ölümsüzlük Rüyası)

Çin yapımı epik fantastik film, Baku Yumemakura’nın Onmyōji adlı kitap serisinden uyarlanmıştır. Mark Chao ve Deng Lun’un başrollerini paylaştığı, Guo Jingming tarafından yönetilen film 2020 yılında gösterime girdi. Yin Yang Ustası Qingming’in (Mark Chao) bir törene katılmak üzere başkente gelmesiyle hikâye başlıyor. Qingming’in görevi bir iblisi sonsuza kadar mühürleyerek onun üç yüz yıllık uykusundan uyanıp bir kez daha insanları rahatsız etmesini önlemektir.

3) A Tale of Two Sisters (Karanlık Sırlar)

Annelerinin ölümünün ardından, üvey anneleri ile yaşamak zorunda kalan iki kız kardeşin hikâyesini ele alan filmde Su-jeong Lim ve Geon-yeong Mun başrolü paylaşıyor. Baba ise üvey anne ve kızlar arasındaki düşmanlığı görmezden gelir. Yaşadıkları ev, düşmanlıktan kaynaklanan tuhaf olaylara sahne olur. Herkesin hafızasından silmek için uğraştığı bir olay, dördünün de hayatını cehenneme çevirecektir.

4) With God (Along with the Gods: The Two Worlds)

Kim Yong-hwa tarafından yönetilen 2017 Güney Kore fantastik aksiyon filmidir. Başrollerinde Ha Jung-woo, Cha Tae-hyun, Ju Ji-hoon ve Kim Hyang-gi var. Film tek olarak çekildi ancak iki bölüm halinde sunuldu. Bir kaza sonucu ölen itfaiyecinin gardiyanlar eşliğinde ahirete gönderilmesiyle başlar film. Yedi mahkemede sorgulanan itfaiyeciyi tehlikeli bir yolculuk beklemektedir.

5) Minyeoneun Goerowo – 200 Pounds Beauty (Şişman Sevgilim)

Yönetmenliğini Yong-hwa Kim’in yaptığı 2006 yapımı romantik komedi türünde bir filmidir. Japan Manga Kanna’nın büyük başarısına dayanıyor. Hanna isminde bir kız, Koreli popüler şarkıcı Amy için dudak senkronizasyonu yapan vokalisttir. Herkesten sakladığı aşkı Sang ju’nun aşağılayıcı sözlerini duyana kadar fiziksel görünüşünü daima göz ardı etmiştir. Hanna yaşadığı bu olumsuz olaylardan sonra, estetik operasyon yaptırmaya karar vererek kendisini güzelleştirmeye çalışır.

6) Space Sweeper

Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Seon-kyu ve Yoo Hae-jin’in başrollerini paylaştığı, Jo Sung-hee tarafından yönetilen bir 2021 Güney Kore uzay-batı filmi. İlk Koreli uzay gişe rekorları kıran film olarak kabul edilen yapım, 5 Şubat 2021’de yayınlandı. 2092’de uzay çöplerinin peşine düşen bir grup gencin hikâyesini konu alan film, korkunç sırları ortaya çıkarır.