https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Roald Dahl’ın aynı adlı kitabından esinlenerek yapılmıştır. Johnny Depp’in  eşsiz oyunculuğu ile Tim Burton’un harika yönetmenliğinin buluştuğu bir film. Yapılmış en iyi çocuk filmi kategorisinde yer alsa da Charlie’nin Çikolata Fabrikası yetişkinlerin de vazgeçilmezlerinden.

Jonny Deep’in farklı karakterleri canlandırma üzerindeki yeteneğini bir kez daha gösterdiğine bu film sayesinde şahit oluyoruz. Willy Wonka karakterini canlandıran Johnny Depp bizleri etkilemeyi yine başarıyor. Wonka’nın geçmişini, babasıyla ilişkisini ve neden çikolata fabrikası kurduğunu anlatmak için filmde uzun bir vakit ayrılıyor.

Film genel olarak Wonka’nın daha önce kimsenin girme şansı olmayan çikolata fabrikasına 5 talihli çocuğun girmesiyle başlıyor. 5 çocuktan biri olan Charlie ise hayatının en büyük şansı olduğuna inanır. Willie Wonka’nın amacı ise, kendisine bir vasi seçmek ve kimilerine kendince bazı dersler vermek. Wonka fabrikasının kapılarına açtığında ise hepimizi o sihirli dünyasına davet ediyor. Çikolata şelalerinin altında binlerce şekerlemenin yer aldığı bu dünya bizi büyülüyor.

Charlie’yi canlandıran Freddie Highmore’un dramatik sahneleri bize çok iyi yansıtması yeteneğinin en büyük parçası. Filmde küçük yaşına rağmen izleyicisine verdiği dersleri görüyoruz. Özellikle kutsal bir yapı olan ailenin vazgeçilmezliği üzerine verdiği dersler filmin ana konusunu oluşturuyor.
Tim Burton’un alışılmadık yollardan  genel ahlaki tanımlamalarına bu filmde de rastlıyoruz.  Hayal dünyamızı genişletirken, iştahımızı kabartan bu film dramatik sahneleriyle gözlerimizin dolmasına neden olacaktır. Herkese keyifli seyirler.

” Eve gidince atın televizyonu pencereden!
Evde televizyondan boşalan yere 
Güzel bir kitaplık kurun bir an önce.”

Nur Yüksel Öztürk