https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Fransa yapımı olan film ilk kez 29 Ağustos 2020 yılında vizyona girdi. Orijinal adı La nuée‘dir. Toplam 1 saat 41 dakikalık süreye sahip olan film için 2 milyon 800 bin euro’luk bütçe harcandı. İlk yayın tarihi sonrasında 6 Ağustos 2021’de Netfilx’te yayınlanarak tekrar gündemin ilk sıralarında yerini almayı başaran  The Swarm’ın senaryosunu Jerome Genevray ve Franck Victor kaleme aldı. Ağırlıklı olarak Fransa’nın Caubeyres, Lot-et, Riom, Billom ve Saint Jacques D’ambur bölgelerinde çekilen filmin yönetmen koltuğunda ise Just Philippot var. Başrol görevini Suliane Brahim üstlenirken, Sofian Khammes, Marie Narbonne, Raphael Romand ve Nathalie Boyer gibi başarılı oyuncuları da filmde görmek mümkün. Korku, drama türünde izleyicisiyle buluşan The Swarm Cannes Film Festival’inde aldığı ödülle ön plana çıktı.

The Swarm ana hatlarıyla bekar bir annenin çekirgeler ile yaşadığı maceraları konu alıyor. Fransa’nın oldukça küçük bir kasabasında yaşanan hikâyede, kocasını kaybettikten sonra iki çocuğu ile beraber yaşayan anneyi epey bunalımlı günler beklemektedir. Ergen bir kız çocuğu ve küçük yaşlardaki bir erkek çocuğuyla hayat mücadelesi veren anne, onların bitmeyen istekleriyle boğuşmak zorundadır. Filmin akışa yön veren anne karakteri izleyicisini gerçek anlamda final sahnesine kadar rahatsız ediyor. Yüksek proteinli gıda olarak çekirge yetiştiren anne, mesleğinde maddi-manevi sorunlarla uğraşır. Şu anki üretimleri ile gününü bile kurtaramazken yerli halk tarafından da ucube olarak görülür. Bu durumun ardından kadın, bölgede yaşayan köylüler ve onu artık tanımayan çocuklarının düşmanlığıyla yüzleşmek zorunda kalır. Fantastik temalı film kriterini göz önünde bulundurduğumuzda The Swarm, ilk yarım saatini oldukça pasif kullanmaktadır. Çekirgelerin üremesini sağlamakta zorlanan anne çekirgelerin kana olan düşkünlüğünü fark ettiğince ilk hamlesini yapar. Yaptığı bu ilk hamleyle seyircisine adeta bir şok yaşatır.

Böcek yeme kültüründen, tarım dünyasına; az yatırım ve kaynaktan aile dramına kadar pek çok kriter üzerinden şekillenen The Swarm, tarım ile uğraşan bireylerin yeteri kadar önemsenmediğine vurgu yapar. Daha çok üretim, daha hızlı üretim düşüncesiyle tarımcıların yaşadığı sorunları ele alır. İzleyicisine farklı bir deneyim sunan The Swarm’a bir şans verilmeli.