https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Rim Of The World, 2019 yılında gösterime giren bir Netfilx filmi. Yapımcı ve yönetmenlik görevini aslında yabancı olmadığımız bir isim üstleniyor, Joseph McGinty Nichol. Bilim kurgu ve macera filmi olarak izleyicisini karşılayan eserin başrolünde Jack Gore, Miya Cech, Benjamin Flores Jr. ve Alessio Scalzotto yer alıyor.

Filmin konusu ise, eğlenmek için gittikleri yaz kampında yolları kesişen dört gencin, beklenmedik bir durumda dünyanın kaderine yön verecek hale gelmelerini işliyor. Ana tema uzaylı istilası gibi olsa da karakterlerin gelişimine odaklanan, zor anlarda alınan kararların nedenlerini ve sonuçlarını izleyicisine aktaran bir filmle karşı karşıyayız. Nasa’ya bağlı uzay istasyonuna bilinmeyen bir canlı tarafından saldırı yapılır. Hayatta kalan tek astronot dünyaya dönerek düştüğü ormanlık alanda tesadüfen kamp yapan dört genç ile karşılaşır. Astronot, dört çocuğa bir anahtar verir ve bunu teslim etmeleri gerektiğini, aksi halde dünyanın sonunun geleceğini söyler. İşte o  an zorlu ve zorunlu macera başlar.

Uzaylı istilası kurgusal olarak bizi meşgul eden, hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan bir durum olmasının yanı sıra filmlerde de karşımıza çıkan bir konu türü olarak yer alıyor. Ayrıca karakterlerin yaşının küçük olmasına rağmen yaşadığı zorlu süreçler ve verdikleri fedakarlıklar filmin bir diğer temasını işliyor. Filmin birçok noktasında Netfilx’in bilinen dizisi ”Stranger Things”den kesitler görmek mümkün. 4. sezonu uzun zamandır heyecanla beklerken Rim Of The World filmi bana iyi geldi. Stranger Things tadında bir film olan Rim Of The World, yer yer Stranger Things’e ufak göndermeleriyle de göze çarpıyor. Zaten Stentz de Rim of the World filmini yaparken son dönemlerde çokça izlenen ”Stranger Things” gibi dizilerden etkilendiğinden bahsetmişti.

Ana karakterin etrafında dönen olaylar zinciri bizi aslında bilimkurgu türünde izlediğimiz filmlerin dışına çıkarıyor. Tipik Amerikan yapımı filmlerde yer alan ”kahraman Amerikalılar” düşüncesinin aksine farklı etnik kökenleri görmeniz mümkün; Afroamerikalı bir erkek çocuk, Meksikalı bir genç, klasik bir beyaz Amerikan genci ve diğer karakterlere göre daha zeki olan Asyalı kız. Filmde belli başlı klişeleri görmeniz elbette mümkün. Karakterlerin zayıf yönlerini uzaylı istilasında güçlü hale getirmeleri artık aşina olduğumuz türden. Ayrıca karakterlerin bir koas içerisinde gelişimine tanık olurken yer yer güleceğinizin garantisini de veriyorum.

19 milyon USD bütçeyle gişeye adım atan Rim Of The World, 1 saat 39 dakika ile izleyicisini selamlıyor. Filmi orjinal veya altyazı ile izlemeniz ses açısından daha iyi olacaktır. Genel olarak bilim kurgu filmleri zaten dublaj izlenmemeli diye her zaman düşüncemi belirtirim. En başarılı dublaj bile orjinalinin yerini ne yazık ki tutmuyor.

Rim Of The World, ilk etapta bir çocuk filmi gibi dursa da her yetişkinin özellikle bilimkurgu seven yetişkinlerin severek izleyeceği bir eser. Karakterlerin küçük yaşlarına rağmen göze aldıkları risklere ve o risklerin kendilerini nasıl değiştirdiğine şahit olacaksınız. Ortalama bir hikaye gibi dursa da bir hikayeden fazlasına sahip olan bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Şimdiden iyi seyirler.