https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Savaş veya salgın küresel ölçekte ekonomi, nüfus, politika gibi konuları negatif bir değişken olarak etkilese de insanın üretkenliğini de pozitif oluk etkiliyor. Sokaklardan çekilen insanlar evlerinde kendilerini özgür ifade edebilecekleri sanat alanlarına yönleniyorlar. Dış dünyaya kapanan kapılar hayal dünyalarına açılıyor. Bunu sadece sanat üreten kesim de yapmıyor. Bu konuda oluşmuş olan sanat endüstrisi de kendini sanatseverlerle yaratıcı ve yenilikçi çözümler bularak buluşturuyor.
 
Buluşmaları dijitale taşıyan bir sanat oluşumu da Ulusal İngiliz Balesi. Topluluk, bizleri evde dans etmeye, dans izlemeye davet ediyor. Dans; bizleri, bedenlerimizi, enerjilerimizi birbirine en çok yaklaştıran sanatlardan. Dans dünyanın belki de en eski ritüellerinden. Dans esnasında ortaya yepyeni, harikulade bir enerji, bir form ortaya çıkıyor. Bedenin özgürce akması bizlere, bilinçaltımızda olan kodlarla sesleniyor ve biz o dansın bir kelimesi olmasa da onu anlıyoruz.
 
Ulusal İngiliz Balesi (EBA) de kelimelere ihtiyacı olmayan bir topluluk. “Wednesday Watch Parties” bu programda, her hafta bizlerle dans ederek iletişim kuracaklar. Facebook ve YouTube kanallarında 48 saat boyunca ücretsiz olarak yayınlanabilecek yeni bir dans performansını izleyicilerle buluşturucaklar. Bu gösterimlerin ilki, 22 Nisan Çarşamba günü, Tamara Rojo’nun oynadığı Frida Kahlo’dan ilham alan “Broken Wings” adlı yapım.
 
Annabelle Lopez Ochoa tarafından koreografisi hazırlanan eser, Meksikalı sanatçının acılı, yaratıcı, feminist ve aşk dolu hayat hikayesini anlatıyor. Gösterim 2016 yılında Londra’da bulunan Sadler’s Wells Tiyatro’sunda kaydedilmiş. Oyun Frida Kahlo’nun rengarenk, imgesel dünyası kadar Meksika’nın kendi kültüründen imgeler ve detaylar da barındırıyor.
 
22 Nisan’da gösterilecek bu oyunu 24 Nisan akşamı TSİ 22.00’a kadar topluluğun Facebook ve YouTube’dan izleyebilirsiniz. Topluluk bu oyundan sonraki hafta da I.Dünya Savaşı sırasında kadınların rolüne odaklanan Akram Khan’ın “Dust” oyununu gösterecek. Gelecek programların akışını ise sosyal medyalarından sanatseverlerle paylaşıyor olacaklar. YouTube kanallarında oyun için takvime ve YouTube hatırlatıcı ekleyebiliyorsunu oyundan evvel, eğer kanallarını takip ederseniz aklınızda bulunsun.
 
https://www.youtube.com/watch?v=CC4PWGhrwsc