https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

“Belki de aşk hakkında kendimize anlattığımız hikâyeleri yeniden yazmanın zamanı gelmiştir.”

Yazarların biraya gelerek tek temadan yola çıkarak farklı bakış açıları ile kaleme aldığı öyküleri okumak okur için daima ilgi çekici olmuştur. Bu kez okurla buluşan “Aşk” ana temalı öykülerde 26 yazar “Aşk”ı kendi üslupları ile kaleme aldılar.

Eros, Yunan aşk tanrısıdır. Romantik veya tutkulu aşkı temsil eder. Bu, edebiyattaki tüm aşk türlerinin en popüler şeklidir. Özellikle klasiklerde ve klasik öncesi, aynı şekilde çekicidir. Dünden bugüne kadar uzanan edebiyatta eskimeyen bir temadır aşk.

Hepimiz, dengede ve her şeyi hesaba katarsak aşkın harika bir şey olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Birçoğu insan için hayatın anlamı budur. Varlığımızın her lifine ve günlük hayatımızın her alanına sızar. Zihinsel ve fiziksel sağlığımız, uzun ömürlü olmamız ve yaşam doyumumuzdaki en önemli faktördür. Aşkımızın nesnesi kim olursa olsun -sevgili ya da arkadaş, köpek ya da tanrı- hayatımızı büyük ölçüde etkiler.

Belki de aşk hakkında kendimize anlattığımız hikâyeleri yeniden yazmanın zamanı gelmiştir çünkü ufuktaki tehlike güzel prensesi kurtarmak için şövalye tarafından öldürülmesi gereken ejderha değil, güçlerini kendi çıkarları için kullanmaya niyetli bazılarının varlığıdır. Hepimiz gibi aşk da karmaşık bir canavardır: Onu ve kendimizi ancak onu bütünüyle kucaklayarak gerçekten anlarız ve bu, onun evrimsel hikâyesini, iyiyi ve kötüyü anlamak anlamına gelir.

Sanat , bilim ve felsefenin dikkate değer tanımlarının derlemelerinden sonra , hem sanattan daha amorf, hem bilimden daha kararlı, hem de felsefenin kendisinden daha felsefi olan tuhaf bir olgunun şiirsel tanımlarından bir seçki sizleri bekliyor…

Seçkide yer alan yazarlar;

Zeynep Şeyma Ak – Kül

İclal San – Kleopatra

Esme Sarıtaş – Sabi

Zuhal Bilal – Vuslat

Emine Sever – Banklar Arası Çarpıntı

Burcu Aydın Altın – Geldim, Gördüm, Öldüm

Asuman Gül Biçen – Maria Ölmedi

 Gülçin Afacan –  Gerçek Aşkın Haritası

Leyla Mehmetoğlu Geridönmez – Benim Annem Bir Yazar Olabilirdi Aslında

Defne Karadağ – Sefer No: 347

Mustafa Deniz Serter – Aşk Olsun

Özlem Kevser Tunca Kermen  – Güçtür Güçlü Olmak

Sinan Sonlu  – İkinci Sürüm

Derman Gülmez Aydın – Bir Küçük Zaman Meselesi

Nuray Sakarya – Beklerim Zamanın Gelmesini

Zenan Erdem -Zembilfroş

Ali Karakaya – Yanıyorum

Uğur Sırvermez – Şubat

Büşra Tümke – 8.15 Treni

Hüseyin Helva – Gelene de Gidene de Eyvallah!

Volkan Koçak – Rüyaların Sesi Ninni Gibi Geliyordu

Elmas Tunç – Karşı Kıyı

 Özgür Polat  -PARLA SİRİUS

Gönül Terzi  – Oyun

Selahattin Anatürk-    Kırmızı Fular