https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg
Edebiyat eserler arasında çok sevdiğimiz türlerden biri de fantastik romanlardır. Siz de eğer fantastik romanları, serileri okumayı seviyorsanız ya da okumak istiyorsanız, bu listede size hitap eden birden fazla kitap mutlaka bulacaksınız.
İşte Yazı-Yorum ekibinin sizler için seçtiği ve severek okuduğu fantastik romanlar. 
 
Achilles Valentin’in sizler için seçtiği fantastik seri, Taht Oyunları; 
Amerikan yazar George R. R. Martin’in yazmakta olduğu epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’nın ilk romanıdır. İlk defa 6 Ağustos 1996’da yayımlandı. Roman, 1997 Locus Ödülü’nü kazandı, ayrıca 1998 Nebula Ödülü ile 1997 Dünya Fantezi Ödülü’ne aday gösterildi. Romandaki Daenerys Targaryen bölümlerini içeren Blood of the Dragon kısa romanı, En İyi Kısa Roman dalında 1997’de Hugo Ödülü’nü kazandı. Ocak 2011’de roman, New York Times en çok satanı oldu ve Temmuz 2011’de bir numaraya yükseldi. 
Romanda, çeşitli bakış açısı ve olay örgüsü mevcuttur. Martin, önemli Westeros, Duvar ve Targaryen hanedanlarını tanıtarak giriş yapmaktadır. Romana dayanılarak ticari kart oyunu, masa oyunu ve rol yapma oyunu gibi birçok yan ürün piyasaya sürüldü. Ayrıca 17 Nisan 2011’de ilk bölümü yayınlanan aynı adlı HBO dizisinin ilk sezonu romana dayanılarak uyarlandı.
Romanın adı, romandaki karakterlerden biri olan Cersei Lannister’ın kocasının arkadaşı Eddard Stark’ın kendisini krala karşı ihanet, zina ve ensest ilişki ile suçlamasından sonra Stark’a söylediği sözlerden gelmektedir. Ve “Eğer taht oyunu oynuyorsan ya kazanır ya ölürsün. Hiçbir orta yol yoktur.” diye belirtir. 
Daha evvel, Jorah Mormont, Daenerys Targaryen’a, “Sıradan insanlar yağmur, sağlıklı çocuklar ve hiçbir zaman bitmeyen bir yaz için dua ederler. Barış içinde oldukları süresince yüksek lordların taht oyunlarını oynamalarını önemsemezler.” der ve “Hiçbir zaman barış içinde değildirler.” diye ekler. 
 
Zeynep Eşin’in sizler için seçtiği fantastik seri Açlık Oyunları; 
(İngilizce özgün adıyla The Hunger Games), Amerikalı yazar Suzanne Collins’in 2008’de yayımlanan fantastik romanıdır. Roman, Kuzey Amerika’da yer alan Panem adlı kurgusal ülkenin kıyamet sonrası halkından olan ve gelecekteki bir zamanda yaşayan 16 yaşındaki Katniss Everdeen’in bakış açısıyla yazılmıştır. Romanda, son derece gelişmiş bir metropol olan Capitol, ulusun geri kalanı üzerinde politik kontrol uygulamaktadır. Romana adını veren Açlık Oyunları, Capitol’ü çevreleyen on iki mıntıkanın her birinden kurayla seçilen 12-18 yaşlarında bir erkek ve bir kızın televizyonda yayımlanan ölümüne mücadelesini içeren geleneksel bir etkinliktir.
Kitap, eleştirmenlerin çoğundan olumlu tepkiler alırken konusu ve karakter gelişimi açısından da övüldü. Collins, Açlık Oyunları’nı yazarken konusu için Yunan mitolojisi, Roma gladyatör oyunları ve çağdaş reality şovlardan yararlandı. Roman, Kaliforniya Genç Okur Madalyası dâhil olmak üzere çeşitli ödüller aldı ve Publishers Weekly’nin 2008’deki “Yılın En İyi Kitapları” listesinde yer buldu.
Açlık Oyunları ilk kez 14 Eylül 2008’de Scholastic tarafından Tim O’Brien’ın tasarladığı bir kapakla ciltli olarak yayımlandı. Daha sonra ciltsiz sesli kitap ve e-kitap olarak da piyasaya sürüldü. 200 binlik ilk baskıdan sonra kitap Şubat 2010’a kadar 800 bin kopya sattı. Yayımlanmasından bugüne kadar yirmi altı dile çevrildi ve yayın hakları otuz sekiz bölgeye satıldı. Açlık Oyunları serisinin ilk cildi olan romanı Ateşi Yakalamak (Catching Fire, 2009) ve Alaycı Kuş (Mockingjay, 2010) izledi. Gary Ross’un yönettiği ve Collins’in de senaryosunu yazıp ortak yapımcısı olduğu bir film uyarlaması 2012’de gösterime girdi.
Açlık Oyunları, bilinmeyen apokaliptik bir olayla kıtadaki medeniyetin yok olmasından sonra Kuzey Amerika’da kurulan Panem olarak bilinen bir ülkede geçmektedir. Ülke, Capitol’un diktatörlük denetimi altındaki zengin Capitol ve onu çevreleyen on iki yoksul mıntıkadan oluşmaktadır. Capitol, mıntıkaları doğal kaynakları ve ucuz işgücünden ötürü sömürmektedir.[5] Bir zamanlar Appallachia diye bilinen 12. mıntıka, zengin kömür yatakları üzerine kuruluyken Capitol, Rocky Dağları’nda inşa edilmiştir.[6]
Geçmişte Capitol’a karşı bir isyana ceza olarak her yıl her mıntıkadan 12-18 yaş aralığından bir kız ve bir erkek, kura yöntemiyle seçilerek Açlık Oyunları’na dâhil edilir. Açlık Oyunları, haraçların sadece bir tanesi hayatta kalana kadar açık bir arenada ölümüne savaşması gereken bir yarışmadır ve televizyonda yayımlanmaktadır.
Hikâye, 74. Açlık Oyunları’nda kurada adı çıkan 12 yaşındaki kız kardeşi Primrose için gönüllü olarak yarışmaya katılan 12. mıntıkadan 16 yaşındaki Katniss Everdeen’in bakış açısıyla anlatılmaktadır. Erkek haraç ise bir zamanlar Katniss’in ailesi açlık çekerken aile fırınından Katniss’e ekmek veren eski okul arkadaşı Peeta Mellark’tır.
Katniss ve Peeta, diğer yarışmacılarla birlikte Capitol’a götürülür. Oyunların başlamasından birkaç gün önce akıl hocalığı yapması ve tavsiyelerde bulunması için onlara bir ekip eşlik eder: 12. mıntıkadan Açlık Oyunları’nı kazanan iki kişiden hayatta olan sarhoş Haymitch Abernathy ve Effie Trinket ile her haracın en iyi şekilde görünmesine yardım etmek üzere iki moda stilisti ile üç yardımcı çalışan. Katniss’in Capitol’da arkadaş olarak gördüğü tek kişi stilisti Cinna’dır. Haraçlar kamuya tanıtılır, birkaç eğitim alır ve oyun kurucular tarafından değerlendirilirler. Katniss ve -daha az ölçüde- Peeta kendilerini diğer haraçlardan ayırmayı başarır. 11. mıntıkadan 12 yaşındaki küçük bir kız olan haraç Rue, onları gizlice izler.
Her haraç televizyonda Caesar Flickerman ile röportaj yaparak oyunlar sırasında kendilerine potansiyel olarak hayat kurtaran hediyeler gönderebilecek sponsorlar elde etme fırsatını yakalar. Peeta, röportajı sırasında uzun zamandır Katniss’e karşı duyduğu platonik aşkını dile getirir. İlk başta, Katniss bunun sponsor kazanmak ve kendisini koruma altına almasını sağlamak için söylenen bir yalan olduğunu düşünse de, daha sonra bunun içten söylendiğini kabul eder. Haymitch, ikilinin imajını “talihsiz âşıklar” olarak halka tanıtır.
Oyunların ilk gününde başlangıç noktası etrafındaki silahlar ve çeşitli gereçlerle haraçların yarısı öldürülür. Katniss, Haymitch’in hemen kaçmasına yönelik tavsiyesini görmezden geldiği için ölüm tehlikesi atlatır. Ormanda saklanmak için iyi bildiği avlanma ve hayatta kalma becerilerini kullanır. Birkaç gün sonra yapay bir yangın, Katniss’i diğerlerine doğru yönlendirir. Oyunlar için yoğun bir şekilde eğitilmiş, zengin ve sadık mıntıkalardan gelen haraçlar olan “Kariyerler” ile onlarla müttefik gibi görünen Peeta tarafından tespit edilerek köşeye sıkıştırılır. Yakınlardaki bir ağaçta saklanan Rue, sessiz bir şekilde Katniss’in dikkatini iz sürücü bir yaban arısı kovanına çeker. Katniss, bıçağıyla kovanın bulunduğu dalı keserek kariyerlerin olduğu yere düşürür. İz sürücü arıların zehri bir kızı öldürür ve diğerlerini bölgeden uzaklaştırır. Ancak Katniss de ısırılır ve halüsinasyon görmeye başlar. Peeta, bölgeye dönerek Katniss’i öldürmek yerine ona kaçmasını söyler.
Katniss, Rue’yla arkadaş ve müttefik olur fakat Rue, daha sonra Katniss’in okla öldüreceği başka bir haraç tarafından ölümcül bir şekilde yaralanır. Katniss, Rue ölene kadar ona şarkılar söyler ve Capitol’e karşı meydan okuduğunu göstermek amacıyla Rue’nun cesedinin etrafına çiçekler örter. Rue’nun mıntıkası Katniss’e, yaşananlardan ötürü hediye olarak ekmek yollar.
Bir müddet sonra, aynı bölgeden gelen haraçların bir çift olarak kazanmasına olanak veren bir kural değişikliği açıklanır. Katniss, ciddi bir şekilde yaralanmış olan Peeta’yı bulur ve onu iyileştirmeye çalışır. Oyun kurucular, her haracın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin verileceği bir ziyafetin olacağını duyurunca Katniss, Peeta’ya ilaç getirmek için kendi hayatını tehlikeye atar. Clove tarafından yakalanır ve Rue hakkında Katniss ile alay eder, fakat bu konuşma Clove’un ölümüne sebebiyet verir. 11. mıntıkanın erkek haracı Thresh, onu öldürür ve Katniss’in hayatını Rue’nun hatrına bir seferliğine bağışlar. İlaç, Peeta’nın hayatını kurtarır.
En nihayetinde Katniss ile Peeta, hayatta kalan iki kişidir. Fakat oyun kurucular, oyun sırasındaki kural değişikliğini iptal ederek dramatik bir son elde etmek için birinin diğerini öldürmesini ister. Bunun yerine Katniss meydan okurcasına oldukça zehirli orman meyvelerini alır ve yarısını Peeta’ya uzatır. Katniss ve Peeta’nın intihar etme niyetinde olduğu fark edilince oyun kurucular ikilinin, 74. Açlık Oyunları’nın kazananı olduklarını duyurur. Katniss, bir kahramanmışcasına karşılanır. Ama buna rağmen kamuoyu karşısında Capitol’e karşı geldiği için artık bir hedef olduğu konusunda Haymitch, Katniss’i uyarır. Daha sonra Peeta, arenadaki eylemlerinin izleyiciden sempati kazanmak için hesaplanmış bir oyunun parçası olduğunu öğrenince kalbi kırılır. Ancak Katniss kendi duygularından emin değildir.
 
Beyza Büşra Erol’ün sizler için seçtiği fantastik kitap Ozan Beedle’in Hikâyeleri; 
J.K.Rowling’in yazmış olduğu Harry Potter serisinin 7. kitabında, Albus Dumbledore’un Hermione Granger’a bıraktığı kitaptır.
Kitap, büyücü çocukların bildiği meşhur hikâyelerden oluşur ve Muggle dünyasındaki Pamuk Prenses, Rapunzel gibi hikâyelerin büyücü versiyonu niteliğini taşır. Kitabın kapağındaki göz işareti Ölüm Yadigarları’nın simgesidir. Dumbledore, bu kitaptaki işaretten ölüm yadigarlarını çıkarmalarını ve bu yadigarları bulmalarını istemiştir. Dumbledore, Harry’e ilk Quidditch maçında yakaladığı Snitch, Ron’a da ışıkkemer (Bulunduğu ortamdaki ışığı emip geri getirebilen çakmak gibi bir şeydir.) bırakır. Kitap J.K.Rowling tarafından ilk olarak elle yazılmış ve çizilmiştir. Birçok ülkede satışa sunulmuştur.
Türkiye’de Yapı Kredi Yayınları tarafından 15 Ocak 2009 tarihinde yayımlanmıştır. Kitap 5 hikâyeden oluşmaktadır. Bunlar:
1. Büyücü ve Zıplayan Kazan
2. İyi Kader Çeşmesi
3. Sihirbazın Kıllı Kalbi
4. Tavsak Tavşancık ve Kıkırdayan Kütüğü
5. Üç Kardeşin Hikâyesi
Son hikâye olan Üç Kardeşin Hikâyesi, 7. kitaba adını veren Ölüm Yadigârları’nın neler olduğunu anlatmaktadır. Bunlar mürver asa, görünmezlik pelerini ve diriltme taşıdır. Hikâye bu üç gizemli nesnenin Peverell kardeşlerin Ölüm tarafından nasıl kazanıldığını anlatarak son kitabın merkezini oluşturmuştur.
Son kitap olan Ölüm Yadigarları’nda, Voldemort mürver asanın sahibi olan Albus Dumbledore’un mezarından mürver asayı çalıyor. Görünmezlik pelerini Harry Potter’ın elindeki görünmezlik pelerinidir. Diriltme taşı ise Dumbledore tarafından altın Snitch içinde Harry Potter’a vasiyet olarak bırakılmıştır. Harry, Kara Orman’da Voldemort’a doğru ilerlerken Snitch’in üzerinde ” Kapanışta açılırım. ” yazısı belirmiştir.
 
Şara Nur Yaşar’ın sizler için seçtiği fantastik seri Alacakaranlık (Özgün adı: Twilight), 
Stephenie Meyer’in yazdığı vampir-aşk romanıdır. Kitap ilk olarak 2005’te ciltli olarak yayımlandı. Alacakaranlık serisinin ilk kitabı olan Alacakaranlık Phoenix, Arizona’dan Forks, Washington’a taşınan ve burada Edward Cullen adlı bir vampire aşık olup hayatını tehlikeye sokan 17 yaşındaki Isabella “Bella” Swan’ın hayatına giriş yapılır. Alacakaranlık’ı takip eden serinin diğer kitaplarıYeni Ay, Tutulma ve Şafak Vakti şeklindedir.
2008’de roman toplamda 37 farklı dile çevrildi. 
2015’te Meyer, kitabın yayımının onuncu yılı olması üzerine Yaşam ve Ölüm: Alacakaranlık Sil Baştan adlı kitabı yayımladı.
 Stephenie Meyer kitap kapağındaki elmanın [Tekvin]kitabındaki yasak meyveyi tasvir ettiğini belirtti. Elma Tekvin 2:17’de kitabın giriş bölümünde alıntılanan Tree of Knowledge of Good and Evil’deki meyveye benzer bir şekilde Bella ve Edward’ın yasaklanan aşkını sembolize eder. Bu ayrıca Bella’nın neyin iyi ve neyin kötü olduğunu bilmesi ve “yasak meyve” Edward’ı seçmesi ya da onu bir daha hiç görmeme konusundaki seçimini anlatır.
 
Emre Erbatur’un sizler için seçtiği fantastik kitap Usta ile Margarita / Üstat ile Margarita;
(Rusça özgün adı: ??´???? ? ???????´??) Mihail Afanasyeviç Bulgakov’un, 20. yüzyılın en önemli romanlarından biri olarak kabul edilen kitabı. Toplumsal eleştiriyi fantastik bir kurgu üzerinden yapmasıyla pek çok yazarı derinden etkilemiştir. Roman, 1966-67 yıllarında SSCB’de tefrika olarak yayımlanmasına rağmen 1930’lu yıllarda yazılmıştı. Bulgakov roman üzerinde yaklaşık 10 yıl çalıştı, fakat Stalin’in baskıcı tutumu romanı yayımlamasını engelledi.
Roman, bir dergi yöneticisinin göl kıyısında Şeytan’la karşılaşmsıyla başlar. Şeytan, Moskova’da kaldığı süre içerisinde insanların iki yüzlülüklerini gözler önüne serer. Bulgakov, Gogol’un bir takipçisi olarak, ironik üslubuyla Stalin döneminin fantastik bir panoramasını çizer. Sürekleyici bir kurguya sahip olan roman, iki farklı zamanı anlatır. Olayların büyük kısmı Stalin dönemi Moskova’sında geçerken, bir yandan da İsa’nın çarmıha gerilmesi olayı, İncil’de gösterilen olaylardan farklı bir şekilde anlatılır. İki farklı zaman dilimi arasındaki benzerliklerin yanı sıra, roman içinde roman tekniğiyle de Bulgakov postmodern edebiyata öncülük etmiş olur.
Toplumsal eleştiri romanın merkezine yerleşmiş olmasına rağmen, usta / üstat olarak anılan kahraman ile Margarita arasındaki sıradışı aşk öyküsü romanın sonuna doğru yoğunluk kazanır. Başlangıçtaki ironik hava sonlara doğru hüzünlü bir anlatıma dönüşür.
 
David Eddings (d. 7 Temmuz 1931 – ö. 2 Haziran 2009), epik fantezi türünde yazan Amerikalı yazar.
David Eddings’in eşi Leigh Eddings birçok kitabında adı geçmeden yardımcı yazar olarak katkıda bulunmuştur; son kitaplarında her iki yazarın da adı geçmektedir.
Doğum yeri Spokane, Washington, ABD’dir. Eddings Puget Sound’da büyüdü. Lisansını (BA) 1954’te Reed College’da ve lisansüstünü (MA) University of Washington’da 1961’de yaptı. Yazar olmadan önce Amerikan Ordusu ve Boeing’de çalıştı.
Eddings’in ilk kitapları genel kurgu (roman) türündeydi, sonra çok başarılı olduğu epik fantezi türüne geçti.
Bonus olarak seçtiğimiz bir değer seri Kehanetin Oyuncağı;
 Belgariad serisinin ilk kitabıdır. Garion’un büyücü Polgara ile yaşamakta olduğu çiftlikten ayrılışını maceralar ve tehlikelerle dolu yeni hayatına ilk adım atışını anlatır. Bu yolda yeni yol arkadaşlarıyla tanışacaktır. Kitap yalın bir dille yazılmıştır. Olay ve zaman örgüsü oldukça düzenlidir.
1. Kehanetin Oyuncağı
2. Büyücüler Kraliçesi
3. Sihirbazın Tuzağı
4. Büyülü Şato
5. Efsuncunun Son Oyunu