https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Hayal Dünyasına Gidebileceğiniz 10 Fantastik Film
 
1) Harry Potter Serisi (2001-2011)
J.K. Rowling tarafından yazılan fantastik roman serisi ile filme uyarlanan Harry Potter dünyada büyük ses getirdi. Hepimizin severek izlediği film bu yüzden listemizin ilk sırasında yer alıyor. Potter, muggle amcası ve halasıyla sıradan ve büyük zorluklarla dolu bir hayat yaşarken Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu’ndan aldığı mektupla hayatındaki her şey değişecektir.
”Olülere üzülme Harry, yaşayanlara üzül. En çokta sevgisiz yaşayanlara.”
 
2) Yüzüklerin Efendisi Serisi (2001-2003)
İyi ile kötü arasındaki muhteşem mücadeleyi fantastik bir şekilde bizlere anlatan Yüzüklerin Efendisi,  Frodo’nun kendisine teslim edilen ve  pek çok güce sahip yüzüğü Hüküm Dağı’nın alevlerinde yok etmesi gerekir. Uzun ve yorucu olan yolculukta Frodo’ya 9 kişiden oluşan ”Yüzük Kardeşliği Grubu” yalnız bırakmayacaktır.
”Ben umut dolu sözler söyledim; ama sadece umut dolu. Umut, zafer demek değildir.”
 
3) Karayip Korsanları Serisi (2003-2011)
Kaptan Jack Sparrow’un ”Siyah İncisi”nin çalınmasıyla serüven başlar. Johhny Depp müthiş oyunculuğuyla bu filmde de izleyicisini kendine hayran bırakıyor ve dünyada Kaptan Jack Sparrow akımını başlatıyor.
”Mahkum: Siyah inci mi? Hakkında hikayeler duydum. Neredeyse on senedir gemilere ve şehirlere saldırırmış, geride hiç bir zaman canlı bırakmazmış.
Jack: Canlı bırakmaz mıymış? O zaman o hikayeler nereden geliyor, merak ettim?
 
 4) Hobbit Serisi (2012-2013)
Kapısı aniden çalınan Bilbo kendisini savaşçı Thorin Oakensheild’in liderliğindeki 13 cücenin arasında bulur. Ve yolculukları başlar. Yolculukları sırasında çeşitli varlıklarla karşılaşan bu grubun tehlikeli macerası bizi büyülü dünyaya davet eder. Ve  Bilbo hayatını sonsuza dek değiştirecek olan Gollum’la bu yolculukta tanışır.
” Bir cücenin intikam için veya kendisine ait olanları geri almak uğruna nelere cüret edebileceği bilinmez.
 
5) Alice Harikalar Diyarı’nda (2010)
Alice bir parti de sıkılması üzerine karşısına çıkan beyaz tavşanı takip etmeye karar verir ve  harikalar dünyasına ulaşmasıyla mistik macerası başlar.
” Malesef sen delisin, çatlaksın, sıyımışsın. Ama sana bir sır vereyim mi; iyi insanların çoğu öyledir.”
 
6) Güzel Ve Çirkin (2014)
Bir tüccar, ticaret yapmak için gittiği yolculuktan dönerken kızı için güzel görünen bir bahçeden  aldığı gül yüzünden  ‘Çirkin’ tarafından cezalandırılır. Kızı ‘Güzel’,  babasının başına gelen olaydan kendini sorumlu tutar ve babasının cezasını üstlenir. Çirkin’e ait olan korkunç şatoda onunla birlikte yaşamaya başlayan Güzel, aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.
” Aşk bir adamı canavara çevirebilir ama aşk aynı zamanda çirkin birini güzelleştirebilir.
 
7) Makas Eller (1990)
Johnny Depp’in başrol oyunculuğunu üstlendiği harika film, büyük bir kalede Edward’ın mucidinin ani ölümü ile başlar. Edward dayanılmaz çekiciliğe sahip olsa da elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardır. Edward’ın hayatı, yaşanılan bölgenin sakinlerinden olan merhametli bir hanımefendinin, onu ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürmesiyle değişir.
” Kim: Sarıl bana.
Edward: Yapamam.”

8) Malefiz (2014)
Angelie Jolie’nin müthiş oyunculuğuyla birleşen Malefiz, duygusal bir intikam hikayesini anlatır. Görkemli siyah kanatlara sahip olan güzel  Maleficent, barışçıl bir orman krallığında büyümüştür. Ancak Maleficent, acımasız bir ihanete uğrar ve bu yüzden o saf kalbi taşa dönüşür. İntikam hırsıyla dolan Maleficent’in öyküsü bizi kalbimizle başbaşa bırakabileceğimiz bir yere götürür.
” Ve gülüşünü özlemediğim birgün bile geçmeyecek.”
 
9) Narnia Günlükleri Serisi (2005-2011)
Peter, Susan, Edmund ve Lucy isimli çocukların buldukları sihirli gardrobun içine girmesiyle Narnia adlı fantastik bir ülkeye geçiş yaparlar. Narnia birçok mitolojik yaratık barındırır içerisinde.
” Beyaz cadı. Her zaman kış olmasının, her zaman soğuk olmasının nedeni o. Emir verdi.”
 
10) Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016)
World of Warcraft adlı video oyunundan uyarlanan film, Azeroth gezegenindeki insan topluluğu tedit altındadır.  Draenor’da yaşayan orklar, soylarının tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Kara Geçit’ten geçerek insanların dünyasına gelmeye başlarlar. İki dünyanın ilk karşılaşmasını anlatan film izlenmeye değer.
Aşkı bulmak için dünyanın sonuna gitmeye hazır olmalısın.”
 
Nur Yüksel Öztürk