https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg
“Biz, bir dünya yarattık. Birbirimizi çok seviyoruz” diyerek oğlundan kopmak istemeyen bir baba…
Günümüzün, bilimkurgu, fantastik öğeler ve aksiyon filmlerinden farklı olarak 1979 yılında gösterime giren beş dalda Oscar ödülü ve birçok dalda akademik ödüller alan bir klasik
KRAMER KRAMER’E KARŞI filmini sizler için ele almak istedim. Avery Corman’ın aynı adlı romanından uyarlama; yönetmenliğini Robert Benton’un yaptığı, Başrollerini Dustin Hoffman; Merly Streep, Justin Henry,Jane Alexander ‘ın paylaştığı film,döneminin çekirdek aile yapısını ve kapitalist sistemden yaşam şeklimizin ne derece etkilendiğini vurgulayan bir yapıt.
Joanne(Merly Streep) kocası Tedd Kramer’ı oğlu Bill ile bırakarak terk etmiştir.79 senesinin filmi olmasına rağmen değişmeyen ve gözüme çarpan benzerlik başrol oyuncusu Tedd Kramer’ın(Dustin Hoffman) filmin ilk başlarında kendini işine çok fazla kaptırıp, eşiyle ve çocuğuyla yeterince ilgilenmemesi. Özellikle oğlunun kaçıncı sınıfa gittiğini bilmemesi sahnesi en güzel örneği…
“Her olumsuzdan bir ders çıkarmak gerekir” düşüncesiyle senarist, filmin ikinci yarısına doğru Tedd’i yanlışlarıyla yüzleştirip eşine yeterince değer vermediği ve onu tek düzeliğe ittiği gerçeğini kabul ettiriyor.
Filmin en güzel yanı buradan sonra başlıyor.Baba faktöründeki Dustin Hoffman rolünü hakkıyla vermiş.Oğlu ile arasında kurmak istediği güçlü bağ,iş sorumlulukları dışında oğluna da çok fazla zaman ayırması ve hatta onu daha değerli kılması…Adeta ideal baba rolüyle bağrımıza bastık..
Filmde, izlerseniz keşfedeceğiniz bir güzellik; sanki kimse rol yapmıyor. Gerçek yaşamından kesitler aktarıyor gibi
Klasik bir Hollywood filminden çok anne-baba-çocuk üçlemesindeki mutsuz giden bir evlilik ve  “sorumlu hangimiz”sorusundan ziyade, bireylerin yanlışlarını görüp kendilerini değiştirmelerini ve çocuğa olumlu yansıtmaları gerektiğini vurgulayan bir yapım. Ted Kramer’ın (Dustin Hoffman)Fransız Tostu’nda uzmanlaştığını da unutmayalım;)