https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Zingerina (Asia Argento) sevgilisi tarafından sebepsiz terk edilir. Bunun üzerine müzisyen aşkını bulmak üzere Romanya’ ya gider. Bulduğunda ise Milan onu istememektedir. Zingerina karnında bebeğiyle Transilvaya’da savrulup hayatı boş verir. Çangoyla (Birol Ünel) karşılaşana kadar…
Çingene hayatına, çingene olmayan iki karakter tarafından ayna tutulmuş. Çingene kültürünün ırkla ilgili olmadığını, hayat biçimi olduğu çok iyi anlatılmış. Karakterler iki yabancıyken çingeneler de sahneye çıkmıyor değil. Hele ki Zingerina’nın arkadaşlarıyla gittikleri o harabe meyhane. Küçük, tahta pistte yapılan dans, içkiler, müziğin güzelliği insanı büyülüyor. İşi gücü bırakıp oraya, her şeyin boş verildiği o yere gidesi geliyor insanın. 
Görüntüler ve kamera açıları da filme ayrı bir tat katmış. Gatlif, Transilvanya’yı İnsanıyla, meyhaneleriyle, sokaklarıyla, köyleriyle, soğuğuyla, doğasıyla başrolde oynatmış. Transilvanya da sahip olduklarıyla filmin en iyi performansı sergilemiş. Güzel görüntülerinin arasına serpiştirilmiş diyaloglar da izleyiciyi sıkmayıp ayrı bir tat katıyor. Bir tanesini paylaşmak isterim: Zingerina: Neden hiç otelde kalmıyoruz? Çango: Oteller sadece yıkanmak içindir. Zingerina: İki haftadır yıkanmıyorum. Çango: Çok güzel kokuyorsun. 
Beni etkileyen bir başka sahne daha doğrusu birbiriyle ilişkili olan iki sahne de şöyle gerçekleşiyor: Zingerina sevgilisini bulur. Bu sırada Milan arkası dönük piyanonun başındadır. Zingerina da hasretle sarılıp, öpüştüklerinin hayalini kurar. Ama olmaz. Milan onu istememektedir. Filmin sonunda da İzlemeyenler için tekrarlıyorum filmin sonunda da; Çango barda içkisini içerken Zengina’nın onu terk ettiği hayalini kurar. Ama terk etmez. Evde bebeğiyle onu beklemektedir. Ne Zengerina sevgilisi tarafında aşkla karşılanır ne de Çango terk edilir. Hani John Lennon’nun ‘’Hayat, sen plan yaparken başına gelendir’’ lafı vardır ya (tam böyle miydi hatırlamıyorum ama ana fikir buydu  işte o lafın güzel bir şekilde görsele aktarılmış hali. İzlemeyenler için öneririm. Tony Gatlif bence iyi iş çıkarmış. İyi seyirler.