https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Söze, Jose Saramago’ nun o çok bilinen alıntısıyla başlamak istiyorum: ‘‘Herkes elinden geleni yapsa dünya kesinlikle daha iyi bir yer olurdu.’’ Yaşadığımız sürece; geç kalmadığımızı; ancak geç kalmaya meyilli insanlar olduğumuzu düşünmekteyim. Bu düşünceme ilave olarak, hayat serüvenimizin  karşımıza çıkardığı farklı hayatlara dokunmak ve  güçlü duruşlarıyla  kendimize örnek alacağımız o insanlara, durup bir bakmamız gerekiyor! Bugün karşılaştığım o insanlardan birini size tanıtarak, bu gerekliliği yerine getirelim istiyorum;  ve belki de, Saramago’nun kulağımızda bıraktığı o ezginin  hepimizi harekete geçireceğine, halainanıyorum, sizin de inandığınızı düşünerek, başlıyorum.

Daha üç aylıkken yakalandığı menenjit-havale- sonucu  sol elinin işaret parmağı hariç, yüzde 98 bedensel engelli olan Rukiye Türeyen(38),Sakarya/Karapürçek’te annesi ve kardeşleriyle birlikte yaşamakta. Babasını akciğer kanserinden kaybeden Rukiye’nin yaşamını idame ettirmesini sağlayan en büyük destekçisi annesi. Okula gitmeden okuma yazmayı kendi çabasıyla öğrenen Rukiye’nin tek parmağını kullanarak kaleme aldığı; Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar isimli kitabında dört hikaye, bir oyun, bir skeç, bir senaryo, bir de mektup var. 128 sayfalık kitabının tanıtım bülteninde, ‘‘Çoğu zaman kitaptaki kahramanların yerine kendimi koyuyorum. Bilgisayar başında yazdığım karakterlerin bedenlerini kendi bedenimin gibi kullanıyor, kendi bedenim de sergileyemediğim özgürlüğü o karakterlerin üzerinde sergiliyorum.’’ ifadesi yer alıyor. Ve şimdilerde Rukiye’nin hepimizden bir ricası var:Yazdığı kitabın kitap severlere ulaşması ve elde edilen gelirle annesine ev almak isteği!

-Bu isteği yerine getirmek, sizin de parmağınızın ucunda!-
Engelli dostlarımızdan biri olan Rukiye’nin en büyük hayalini gerçekleştirmek için isteğini duymak, duyurmak ve Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar’ı alıp okumak ona en güzel destek olacaktır!
Hadi; al, aldır, oku, paylaş!
Dünya’yı daha iyi bir yer yapmak için kolları sıva, artık sıra sende!
Ceyda OKTAY