https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg
Orijinal adı ‘Transcendence’ olan Evrim daha vizyona girmeden bilim-kurgu hayranları tarafından merakla beklenmeye başlanmıştı. Wally Pfister’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunu Jack Paglen yazdığı film 2014 yapımıdır. Bilim-kurgu yanında aksiyon ve gerilim de içerir. Johnny Depp ve Rebecca Hall filmde başrolü paylaşmaktadır.
Film genel olarak  yapay zeka ve nano-teknolojinin dünyayı değiştirebileceğine inanan bilim adamı Will Caster ile eşi Evelyn etrafında gelişir. Anti- teknolojik bir grup tarafından öldürülen Will Caster’ın bilincini internet ortamına aktaran eşi onun ölümsüz olmasını ister. Ancak filmin ilerleyen dakikalarında seyirciyi şaşırtan olaylar yaşanır. Film yapay zeka ve insan ruhu arasındaki ortak noktaları ve farklılıkları en iyi şekilde inceliyor. Filmde detaylı olarak işlenen içgözlemsel durum seyirciye başarılı bir şekilde aktarılıyor.
Filmin duygusal yönünü bizlere aktaran kısım ise Will Caster’ın eşi olan Evelyn’in, bilinci bilgisayara aktarılan eşine nasıl güçlü bir bağ kurabileceğiyle ilgili olan kısmıdır. Büyük bir ikilem içinde kalan Evelyn’in nasıl bir yol alacağı filmin merak konularından biridir.
Will Caster yarattığı nano teknoloji ile hasta insanları iyileştirip kendi bilincini onlara aktarır. Bu teknoloji sayesinde iyileşen kişiler adeta Will’in kölesi olmaktadır. Filmin en can alıcı noktası ise bilinci internet ortamına aktarılan Will’in bir beden içinde hayat bulması…
Filmi izlerken olağanüstü ancak benim naçizane fikrime göre yaşanması muhtemel olaylara tanık olacaksınız.  Eğer bir insanın hırslarıyla yapay zekanın yeteneğini birleştirirdiğinde ortaya nasıl bir sonuç çıkacağını merak ediyorsanız filmi izlemenizi tavsiye ederim. Yapay zekanın iyi mi yoksa kötü mü olduğunu film boyunca sorgulayacağınızı seziyorum. Şimdiden iyi seyirler dilerim.
 
”İnsanlar anlamadıklarından korkarlar. Hep korktular.”
 
Nur Yüksel Öztürk