https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Beni Yine de Sever misin?, Catherine Leblanc-Eve Tharlet, 28 sayfa, Meav Yayıncılık
Oyun oynarken paltosu sökülen Martin, annesinin onu artık sevmeyeceğini düşünüyor. Bu yüzden çok endişeli. Annesi ona olan sevgisinin her koşulda süreceğini söylese de Martin’in kuşkuları dinmek bilmiyor. Tüm ihtimalleri sıralıyor; “Ya bütün eşyalarıma zarar verirsem, beni yine de sever misin? Ya okulda başarısız olursam, beni yine de sever misin? Ya bir başkasını benden daha çok seversen? Ya ben bir başkasını senden daha çok seversem?…” Sorular uzayıp gidiyor ve anne sevgisine dair çocukların kafasını kurcalayan, kaygı yaratan tüm sorular incelikle cevap buluyor.

Benim Müzem, Emma Lewis, 48 sayfa, Redhouse Kidz
2017 Bologna Ragazzi Ödüllü ‘Benim Müzem’, okurları müzelerde eğlenceli bir keşfe çıkarıyor. Küçük bir kızın peşine takılarak şehirdeki çeşitli müzeleri geziyor ve sorularımızın cevaplarını arıyoruz: Tarihi Eserler Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Sanat Müzesi ya da Uzay Müzesi’nde neler sergilenir, müzelerde sadece eski koleksiyonlar mı bulunur, müzeler sadece kapalı mekânlar mı olur? Son bölümdeki eğlenceli aktiviteler ise kendi koleksiyonunu ve müzesini oluşturmak isteyenleri bekliyor.

Kalbindeki Cevap, Canev Tatar, 48 sayfa, Altın Kitaplar
“Gözleri merakla açılan Aden, ‘Kalpler de insanlar gibi konuşabilirler mi?’ diye sordu.” Aden ve en yakın arkadaşı olan dayısı Edi ile birlikte ilham verici bir yolculuğa çıkıyoruz. İkilinin arasında geçen bir sohbetten ibaret bu yolculuğun sonu paha biçilmez hazinelere çıkıyor. ‘Kalbindeki Cevap’, çocuklara kendi kalplerinin kapılarını açıyor, kendilerini ve yaşamı keşfedebilmeleri için…

Küçük Koşucular, David Almond-Salvatore Rubbino, 67 sayfa, Günışığı Kitaplığı
Liam yakın arkadaşıyla birlikte geleneksel Büyük Kuzey Gençler Koşusu’na hazırlanmaktadır. O gün antrenman yapmak yerine annesinin zoruyla yaşlı komşuları Harry’yi ziyarete gider. Ömrünün sonuna yaklaşmış olan Harry’nin evinde gördüğü eski fotoğraflar ve dinlediği anılardan sonra Liam için hazırlandığı koşu bambaşka bir anlama bürünecektir. “Hayat koşusuna yeni çıkmış bir çocukla, koşunun sonundaki bir ihtiyarı buluşturan yazar, başarının ipi göğüslemekten çok mutlu anılar biriktirmekten geçtiğini hatırlatıyor.”

Bir Şeyler Yapmam Gerek, Elif Yonat Toğay, 80 sayfa, Tudem
Ödüllü yazar Elif Yonat Toğay ilk çocuk kitabıyla okurları birbirinden sahici ve eğlenceli çocukluk halleriyle tanıştırıyor. Hayal kurmak, dikkatli olmak, âşık olmak, çözüm bulmak ve büyümek başlıkları altındaki 15 kısa öykü hem güdürüyor hem düşündürüyor. Ama en önemlisi, çocukluk dünyasının en güzel duygusu olan ‘şaşırmayı’ tattırıyor. Bu kitap anne-babasının sorunlarını tek başına çözemeyeceğini düşündüğü için kardeş isteyen, dövme yaptırmak konusunda kararsızlık yaşarken evlenmede karar kılan, öğretmeninin gözlerine dalıp defteri kalp resimleriyle donatan, hayatın içinden çocuklarla dolu.

Sihirli Ağaç Evi, Mary Pope Osborne, 70 sayfa, Domingo Yayınları
Sekiz kitaplık ‘Sihirli Ağaç Evi’ serisi minik okurları maceradan maceraya sürüklerken tarihteki farklı kültürle tanıştırıyor. Her şey Tim ve Lea’nın ormandaki ağaç evi keşfetmesiyle başlıyor. İçi kitaplarla dolu bu ev aslında zamanda yolculuk yapmak için bir giriş kapısıdır ve onları kitaplardaki yerlere götürebilmektedir. Bu sırrı kısa sürede keşfeden Tim ve Lea kâh Buz Devri’nde, kâh mamutların arasında, kâh Ay’da buluyorlar kendilerini.

Zaman Hırsızı, David Lozano, 248 sayfa, Doğan Egmont
On yaşındaki Edu’nun yaşamı doğum günü olan 6 Ekim’in yetkililer tarafından takvimlerden silinmesiyle birlikte altüst olur. Sonsuza kadar on yaşında mahsur kalan Edu doğum gününü geri alabilmek için Yasaklı Şeyler Dükkânı’na gider ve bir Zaman Emici alır. İnsanlardan çaldığı mutlu anları, bir tam gün elde edinceye kadar, biriktirmeye başlayan Edu’nun unuttuğu bir şey vardır; “zamanı elinde tutmak ayrıcalığı bazı sonuçlar doğurur”. Edu da sonunda ağır bir bedel ve seçimle karşı karşıya kalır.

Polisiye Öyküler, İshak Reyna, 310 sayfa, Kelime Yayınları
İshak Reyna tarafından derlenen ve ‘Polisiye öyküler ve bir polisiye şiir’ adlı kapsamlı önsözüyle açılış yapan kitap, türün akla gelen ilk isimlerini, taze kalemleri, öyküleri ve denemeleri bir araya getiriyor. Edgar Allan Poe, Arthur Conan Doyle, Çağan Dikeneli, Çetin Altan, Sevil Atasoy ve daha pek çok isimden öyküler ve denemeler, içinizdeki dedektifi ortaya çıkarmaya davet ediyor.

Kırık Kalpler Kavanozu, Jean-François Chabas, 150 sayfa, ON8 Yayınları
“Hâlâ konuşabilecekken susuyordum, çünkü maruz bırakıldığım şeylerden utanıyordum. Artık buna bir de kızlarımı korumak yerine içine gömüldüğüm uzun sessizliğin mahcubiyeti eklendi.” Annelerinin tüm vazgeçiş ve boyun eğişlerine rağmen ırkçı babalarının şiddet, öfke ve nefret sarmalını yıkmayı, yaşamlarını yeniden kurmayı başaran iki kız kardeşin dokunaklı ve cesaret verici hikâyesi.

Ben Zeus ve Olimpos Çetesi, Frank Schweiger, 260 sayfa, Kırmızı Kedi Çocuk
Ölümsüz Aşil topuğundan okla vurulduğunda neden öldü? Truva Savaşı’nı güzellik tanrıçası Afrodit mi başlattı? Zeus dünyaya hükmetmeyi nasıl başardı? Tüm bu soruların cevapları ve Yunan mitolojisiyle ilgili merak edilen her şey tanrılar ve kahramanların kendi ağızlarından anlattıkları efsanelerle bu kitapta.

Çocuklar İçin Adım Adım Satranç, Lucy Beckett-Bowman, 66 sayfa, Can Çocuk
Satrancın temellerini öğrenmek ve daha iyi olmak isteyenler için eğlenceli bir kaynak: Çocuklar İçin Adım Adım Satranç. Satrancın tarihçesi, temelleri, kuralları gibi basit konu ve alıştırmalarla başlayan bölümleri, taktikler ve mat etmek gibi daha zorlu bölümler takip ediyor. Alıştırmalar çıkartmalarla destekleniyor.

kaynak: hürrüyet