https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg
HADİ GÜLÜMSE İLE BİR DÖNEME YOLCULUK
Belgin Bıyıkoğlu’nun ilk öykü kitabı ‘Hadi Gülümse’ eski bahçelerin tüm renklerinin içinden, hiçbir zaman unutulmayan bir geçmişe bakıp hatırlamayı seçiyor. Kahramanlar özel bir tarihin içinde geziniyor gibi görünseler de, okudukça anlatılanların ülkenin, böylece de hepimizin ortak geçmişi olduğunu görüyoruz. Sarsan, savurup dağıtan bir 12 eylül dönemi… Böylece öyküler güzel dostlukları, özlemleri, beklentileri, idealleri, dayanışmayı ve kopuşları içimize buruk bir tat bırakarak anlatırken, belleğin üzerine örtülen görünmez örtüyü de sıyırıyor. Bazen hüzünlü bir melodinin, bazen bir vanilya kokusunu peşine takılıyor, gerçekleşemeyen düşler ülkesinde yeniden yolculuğa çıkıyoruz.
Okura unutma ama yola devam et, umut etmekten vazgeçme ve hadi gülümse diye seslenen öyküler,akıcı, özenli, etkileyici bir dille yazılmışlar. Derinlikli anlatımlarıyla dadikkati çekiyor, keyifle okunuyorlar.

HADİ GÜLÜMSE

‘ Dünya ne tuhaf, sürprizlerle dolu. Bazen acı, bazen de böyle güzel şeyler yaşatabiliyor insana. Bir rüya, geçmişe dönüş isteği, bambaşka şeylere aracı olabiliyor demek ki. Sen artık bugündesin, diyor. Dün yaralarını açıp gitti ama bugün bizimle… Mucize denilen şey bu belki. ‘