https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Necmi Karkın AICA (Uluslar arası sanat eleştirmenleri derneği) üyesidir. Kişisel tercihi olarak kültürel ve Estetik çalışmalarını Nemrut Dağı etrafında yaşayarak yapmaktadır. Çağın zaman kavramından uzaklaşmış, nesneler dünyasından vazgeçmiş ve doğanın estetik olguları üzerinden kendi yaşam paradigmasının öğretisel halleriyle uzlaşmıştır.  İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde Öğretim Görevlisidir. Yazarın üçüncü kitabı olan Kastabala’da estetik ihtimaller Ekin yayınevi tarafından raflardaki yerini aldı. 
 

İÇİNDEKİLER
Giriş
Kelebeklerin Tragedyası
Kültürel Hatırlama Tercihleri
Ortaçağ Kalesinde Anılama
İstencin Zamansız Melankolisi
Hatırlamaya Davet Edilen Öncelik
Başlangıçla Gelen Şabalama
Yokluğun Estetik Sonuçları
Kastabala da Estetik İhtimaller
Antikçağda Kastabala’nın bereketli bir ova üzerinde kurulu olması, birçok medeniyete kültür, estetik ve bereket için referans olmuştur. Kültürel belleğin, geleceğe taşınmak istediği imgelerle, güncel hatırlatma gereksinimi olduğunu göstermektedir. Ve Kastabala’nın, kültürel miras bağlamında ortada duran varlığını estetik nedenler, mazeretler, ihtimaller ve tercihlerle açıklamaya yönelmek. 
  Bir kentin yerel bir yönetim yeri oluşu ve uygarlığın ayrıntılı özetlerini zamansal görevle taşıdığı düşünerek söylemekte tereddüt etmiyoruz. Aslında bunu gerekçe göstererek coğrafya anlamında kendi kültürel estetiğinin söylemlerini hazırlayacak olan sözler, taşların üzerine yazılalı yüzyıllar oldu. Dikkat çekmeye hazır hale geldiğimiz durum, terk edilmiş olmanın ruhumuzdaki yansımalarıydı bir anlamda. Yalnızlığını önceden gören bir kentin adıydı Kastabala. Estetik ihtimalleri olan antik bir kentin tragedyalarını güncel olandan sonraya ertelemek… 

KASTABALA DA ESTETİK İHTİMALLER | NECMİ KARKIN
Araştırma-İnceleme
Ekin yayınları- 104 sayfa, 2018

KONFERANSLAR
1)“Estetiğin Çağdaş Retorikleri” Selcuk Üniversitesi Güzel sanatlar ve Tasarım fakültesi
18 Aralık 2015 KONYA
2) “Estetik Dünyamız” Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 4 Kasım 2016, NEVŞEHİR
3) “Çoğul Kültürlerde Estetik ve Eğitim” 16 Kasım 2016, TOKAT
4) “Anadolu Kültüründe Estetik” 12 Aralık 2016, MALATYA
5) “Estetik Kaygı”, 17 Kasım 2018, DİYARBAKIR