https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Fuat Sevimay 1972 yılında doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, ardından Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 2014 yılında Orhan Kemal Öykü Ödülü’nün, 2015 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Yarışması ödülünün sahibi oldu. Haydar Paşa’nın Evi adlı çocuk kitabı Ankara Mimarlar Odası tarafından, Kent Öyküleri Yarışması’nda birincilikle ödüllendirildi. Yazar, muhtelif mekânlarda Türk edebiyatı ve çeviri üzerine dersler veriyor. Hep kitap daha önce, Fuat Sevimay’ın Kapalıçarşı, AnarŞık ve Çeviri’Bilirsin: Edebiyatın Gizli Kahramanlığı Hakkında Notlar adlı kitaplarını okurlara ulaştırdı. Sevimay şimdi ise Hayal Kurmak Bedava ve Hişt! Hişt! adlı kitaplarında, kendine has üslubunu bu defa çocuklarla paylaşıyor.

Hayal Kurmak Bedava

Hayal ederseniz hayattan ne isteyeceğinizi bilirsiniz.
Kerem ve sınıf arkadaşları yeni öğretim döneminde oldukça şaşkındır. Yeni öğretmenleri derse başlamadan önce tüm öğrencilerinden beş dakika boyunca hayal kurmalarını ister. Hayal kurarken de korkmamalarını ve kendilerini sınırlamamalarını söyler. Çocuklar hayallerinde kâh geçmişe kâh geleceğe giderler. Usta ressam ve illüstratör Mustafa Delioğlu’nun resimlediği Hayal Kurmak Bedava, 10 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Hişt! Hişt!
Yaz tatilinde evde canı sıkılan kahramanımız, kitapların arasından birinin “Hişt! Hişt!” diye seslendiğini duyar. “Hişt! Hişt!” diye seslenen, Sait Faik Abasıyanık’tan başkası değildir. Kahramanımız İstanbul’da güzel bir geziye de bu sayede çıkar. Gökçe İrten’in illüstrasyonlarını yaptığı kitap 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.
Hayal Kurmak Bedava ve Hişt! Hişt! kitapları, 12 Ekim’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.