https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Dilekistan ülkesinde yaşayanların yolculuklarına eşlik etmek ister misiniz? Yol arkadaşlıkları sizin için çok keyifli olabilir. Birde bakmışsınız ki bu yolculuğun sonunda kendi öykünüz gülümsüyor size.
Dilek İşcen Akışık İzmir doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümünü bitirdi. Otuz yıl eğitimci olarak çalıştı. Aynı zamanda yaşam koçluğu yaptı. Öğrencilik yıllarında başlayan yazı yolculuğunu 1984 yılından itibaren şiirle sürdürdü, İstanbul Şiirleri Seçkisi, Detay ve Şiir Ülkesi dergilerinde şiirleri yayımlandı. 2009 yılında öyküyle tanıştı. Atölye çalışmalarından sonra, Dilek İşcen Akışığın şiir kitabı ‘’Dilekistan’’ve öykü kitabı ‘’ Dilekistan Öyküleri’’ raflardaki yerini aldı. 
 ‘’Tam taksiye binmek üzereyken yaklaşmakta olan siyah arabadan gelen peş peşe çıkan üç kurşun tüm planlarını vurdu, araba hızla uzaklaştı o acımasız sahneden. Birkaç saniyede tüm yaşamını seyretti. Korku sınırını aşan insanlarda görülen dingin bir ifade kapladı yüzünü. Son durağı sevgiyle kucakladı…’’