https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

1952 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Saçıkara köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ilçede, liseyi Konya Gazi Lisesi, Söke Lisesi ve Kadınhanı Ata İçil Lisesinde okudu. 

1974 yılında İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine ve Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna önkayıt yaptırdı. Sınavlar bir hafta sonraydı. Cebinde parası bittiği için sınavlara giremedi. 

1978’de Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi. 1991’de Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans tamamladı. 
Şiir ve öyküleri; Kasabadan Esinti, Çalı, Eskişehir Sanat, Cumba, Kar ve Son Gemi dergilerinde yayınlandı. Altıncı sınıf öğrencileriyle “Bir Demet Küçük Ozan” adlı şiir kitabını çıkardı.

Yapıtları: Gökkır’ın Bahar Dansı (Öykü- 2018), Vapur Dediğin (Şiir- 2018) 

2012-2013 yıllarında Azerbaycanlı Ressam Sabir Mehtiyev’in atölyesinde desen ve yağlıboya çalıştı. 2012’de İstanbul Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde resim kursu öğretmenliği yaptı. On karma sergiye katıldı. 
HASAN AYDIN, yeni çıkardığı iki kitabını 09 Haziran 2018 tarihinde Maltepe Nazım Kültürevi’nde tanıtarak imzalamıştır.

“GÖKKIR’IN BAHAR DANSI” yazarın ilk öykü kitabıdır. Yazar, çocukluğundaki bir kuzusu ve bir tazısı ile olan dostluğunu anlatarak başlar öykülerine. Aralarındaki çocukça duygusal bağlılık, bir bardak pınar suyunun berraklığındadır. Çocukluğunun ilk sevinçleri ile ilk acıları iç içedir.
Öğrencilik yıllarındaki anılarından yararlanan yazar, toplumun sosyal sorunlarına değinirken öğrencilerin yaşadıkları ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları dil getirir. Öğretmenlik yıllarından kesitler sunarken eğitim sorunlarının yanı sıra memleketin insan manzaralarını da sergiler. Anadolu’daki insan sıcağı öykülerine doğallık katar.
Kentlerde doğanın betonlaştırılmasının çocuklar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkileri, çocukların yaşantıları ve gözlemleri aracılığıyla anlatır.

Her yaştaki insanın kendini bulacağı, anılarına dalıp gideceği, özellikle de öğrenci ve öğretmenlerin keyifle okuyup beslenecekleri öykülerdir.
“VAPUR DEDİĞİN” şairin ilk şiir kitabıdır. Öğrencilik yıllarındaki duygusal şiirlerini, toplumsal içerikli şiirleriyle harmanlayıp sunmaktadır. Şiirlerini imgelere boğmadan açık ve anlaşılır bir dille, toplumcu gerçekçi anlayışa uygun olarak yazmıştır.

DÜŞERİM TUTMAZSAN ELLERİMİ

Aklımın sınırlarını zorluyor gözlerin
Kayboluyorum derinliğinde
Okyanus kaçkını maviliğine
Keskin yosun yeşili de karışınca
Yıldızlar yağdırır üstüme
Aklımın sınırlarını zorlarken gözlerin
Gülüşün de ondan geri kalmıyor
Topluyor İda’nın bütün çiçeklerini
Kuş cıvıltılarını da serpiştirip üstüne
Uçurtmalara takıyor yüreğimi
Aklımın sınırlarını zorlarken gülüşün 
Uçurumda bir gelincik olurum
Ne zaman düşlesem güzelliğini
Yaylım ateşine başlar gözlerin
Düşerim tutmazsan ellerimi