https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Okumadan duramayan kitap kurtları olduğu kadar, nedeni ister disleksi olsun ister bir türlü sevememek, kitap okuma alışkanlığı olmayan pek çok insan var. Kitaplarla arasını düzeltmek isteyenler için iyi bir başlangıçoluşturabilecek bazı kitaplar şunlar olabilir:

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandıracak Dokuz Kitap

1- Hamlet, Shakespeare
Herkes Shakespeare okumalı, bu kesin. Shakespeare, adının ağırlığı nedeniyle ilk bakışta korkutucu gibi gelse de, cinayet, intikam, hayaletlerle dolu bir hikâye olan Hamlet’i okurken sıkılmak olanaksız.

2- Çavdar Tarlasında Çocuklar, J. D. Salinger
Salinger’ın bu en ünlü eseri belki de gençlik yıllarında okunmalı. Gençlik yıllarına has memnuniyetsizlik ve kafa karışıklığı halini çok güzel yansıtır kahramanımız Holden. Böylece okur da kolaylıkla bağ kurabilir romanla. Gençlik yıllarında okumamış olanlar da kitabı ellerine aldıklarında o dönemdeki hallerini tekrar yaşama fırsatı yakalayacaktır.

3- Karanlığın Yüreği, Joseph Conrad
Kamp ateşi etrafında anlatılan hikaâyeler arasında en sarsıcı olanlardan biri. İnsanlık durumuna has korkutucu gerçekleri gözler önüne seren bu sarsıcı romanı evinizin güvenli duvarları ardında okurken bile etkileneceksiniz.

4- Muhteşem Gatsby, F. Scott Fitzgerald
Geçtiğimiz aylarda sinema uyarlaması da vizyona giren Muhteşem Gatsby, “Büyük Amerikan Romanı” denince akla gelen ilk örneklerden.

5- Hobbit, JRR Tolkien
Kitap okuma alışkanlığı edinmeye çalışırken farklı türlerde okumaya çalışıp hangisini sevdiğinizi keşfetmek de önemli. Fantastik edebiyatla ilgili düşüncelerinizin ne olacağınıöğrenmek için de türün en iyi örneklerinden Hobbit ile başlayabilirsiniz.

6- Huckleberry Finn’in Maceraları, Mark Twain
Amerikan edebiyatının en ilginç ve önemli isimlerinden olan Mark Twain, kitap okumayı sevmek söz konusu olunca başlangıç için iyi bir ad olabilir. Sürükleyiciliği ve eğlenceli dilinin yanı sıra toplumsal eleştirileri de harmanlayan bu roman ise ideal bir seçim gibi görünüyor.

7- Beloved, Toni Morrison
Toni Morrison’ın başyapıtı olan Beloved, yakın tarihte yazılmış en iyi kitaplardan biri olarak değerlendiriliyor. Mutlu bir hikâyeden çok, kaçak bir kölenin çocuklarını kurtarma çabasını anlatan bu sarsıcı roman hem eleştirmenler hem de okurlar tarafından çok seviliyor.

8- Mrs Dalloway, Virginia Woolf
Virginia Woolf’u okumak ilk başta biraz zor gelebilir, hele ki Woolf’un bilinçakışı yöntemiyle yazdığını ve seçtiği konuların derinliğini düşünecek olursak. Ama maceraperest okurların eğer bu maceradan da yılmazlarsa romanı bitirdiklerinde kazanacaklarışey çok fazla.

9- Bülbülü Öldürmek, Harper Lee
Bir başka klasik roman olan Bülbülü Öldürmek aynı zamanda Pulitzer Ödülü’nü de kazanmış. 1930‘ların Büyük Bunalım döneminde geçen romanın, tarihi perspektifi açısından da ilgi çekici, sıcak bir hikâyesi var.

 onedio