https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Birisi bana bir seçim yapman gerekiyor kitap mı, kahve-çay mı?  Sorusunu sorsa o anda dona kalır cevap veremezdim sanırım. Dedikleri gibi ne yardan, ne de serden…
İki kokunun içinizde bıraktığı hissi tarif edemezsiniz. Birincisi kitap kokusu, ikincisi kahve kokusu, bu iki kokunun birleştiği İstanbul’da butik kitap – cafe mekânlarını bir araştıralım dedik. Ne kadar çok mekân varmış bizlerde şaşırdık.
Dahada çoğalması dileğiyle kitap kokan 5 harika mekânı sizler için keşfe çıktık. Keyifli okumalar. 

Minoa Cafe Bookstore
Hem cafe hem kitap evi olan Minoa, gününüzü keyifli hale getirmek için her sabah Akaretler’de kapılarını açıyor. Renkli dekorasyonu ve kitap kokularıyla süslü mekân’da sevdiklerinizle kahve içip sohbet etmek ve özel seçki kitaplarından birini seçerek, kitap okumak için oldukça keyifli bir kitap-cafe. Teras ve bahçesi bulunan Minoa’nın kitapları kadar yemekleri de lezzetli kahvaltıdan salata çeşitlerine, sandviçlerden renkli tatlılara kadar oldukça zengin bir menüye sahipler. 
Kitap yanında burada ne içilir?
Farklı tatları sevenler için Karanfilli Türk kahvesi, değişik meyve ve sebzelerle hazırladıkları smoothie, ve özel baharatlarla hazırladıkları şifa çayı.

Adres:  Süleyman Seba Cad., Park Apt., No:52/A Akaretler/Beşiktaş

Akademi 1971 Kitapevi Cafe
20 yıllık bir mola verdikten sonra Kadıköy’ü renklendiren Kitap-cafe, Akademi Kitapevi, uzun kütüphanesiyle önce sizi baştan çıkarır, sonra da zaman kavramını unutturur.  Haftanın her günü 22:00’ye kadar açık olan Akademi Kitapevi’nin misafirleri genelde hep öğrenciler oluyor. İki katlı olan Akademi’de dilerseniz ev rahatlığında olan koltuklarında, dilerseniz de dışarıdaki masalarında çayınız kahvenizle ünlü yazarların romanlarını okuyarak bir günü geçirebilirsiniz. Kitap kahve keyfi dışında burada film gösterimleri, imza günleri ve ücretsiz atölye çalışmaları gibi etkinliklerde düzenleniyor.
Kitap yanında burada ne içilir, ne yenir?
Porselen demlikte demlenen çayları ve kek çeşitlerini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Caferağa Mah. Sakız Sok. No:13 Kadıköy

Nişantaşı MOC
Nişantaşı’nın yeni mahalle kahvecisi, MOC’un kahveleri kadar kitapları da meşhurdur. İki katlı olan mekânın üst katı kütüphane şeklinde dizayn edilmiş. Rahat koltuklarına uzanarak enfes bir latte içerken kitap keyfi yaşayacağınız MOC’un bir kahve laboratuarı olduğunu söylemeden edemeyiz. Arka bölümünde gözünüzün önünde kavurdukları lezzetli kahvelerinin bütün çeşitlerini tavsiye ediyoruz.
Kitap yanında burada ne içilir, ne yenir?
Menüde tüm kahve çeşitleri damak tadınıza göre sütlü, sütsüz denemenizi tavsiye ediyoruz. Yanına tatlı da alalım derseniz mozaik pastası enfes.

Adres: Şakayık Sok. No:4/A, Nişantaşı

Tasarım Bookshop & Cafe
Dışarıdan bakıldığında kendinizi Fransa’da ya da İtalya’da hissettiren mekân Tasarım Bookshop & Cafe, dekorasyonuyla oldukça göz doldurucu mekânlardan kütüphane arşivinden yer alan sanat, mimari ve tasarım kitaplarını da ister burada okuyabilir isterseniz satın alarak okuma keyfini evinizde devam edebilirsiniz. 3 kattan oluşan mekânın ilk katı cafe olarak dizayn edilmiş. Üst katlarında ise kütüphaneleri yer alıyor. Menüleri sadece içecekle sınırlı değil pizzadan cheescake kadar birçok çeşit yemek menülerinde yer alıyor.  
Kitap yanında burada ne içilir, ne yenir?
Filtre kahve yanında cheescake.

Adres: Osmanağa Mh. Bahariye Cd.  Nevzemin Sk.  No:6/A Kadıköy

Z Books Coffee Store
Cihangir’in kedi ve kitaplarıyla ünlü mekânı  Z Books Coffee Store, Tosbağa Sokak’ta yer alıyor.  Kitapevinin sahibi Ezgi Ergenel, kütüphanesine kitapseverlerin güçlü edebiyat eserleriyle buluşturmak. Bulmakta zorlandıkları farklı iki kitabı burada bir arada bulmalarını sağlamak hedefiyle açmış Z Book Coffee’yi ev rahatlığında sıcak samimi döşenmiş olan mekânda sizleri Zaytung markasının store ürünleri sizi bekliyor olacak.
Kitap yanında burada ne içilir, ne yenir?
Kahve ve çay.

Adres: Tomtom Mh., Tosbağa Sokak, Beyoğlu