https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Zincirsiz, Quentin Tarantino’nun yazdığı ve yönettiği 2012 yapımı olan bir filmdir. Başrollerini Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson paylatığı bu eser, kölelik sistemi üzerine kurulu. Oyuncu kadrosuyla göz dolduran film işlemiş olduğu konuyla da başarıyı yakalıyor.
Tarantino’nun en iyi filmlerinden biri hiç kuşkusuz. Yönetmenin konuyu seyirciye aktarış tarzı oldukça göze çarpıyor daha ilk sahnelerden. Kölelik sistemi hepimizin bildiği gibi tarihin utanç verici durumlarından biridir. Film ise bunu en sert şekilde bize hissettiriyor ve hiç korkmadan bunu eleştiriyor.
Film Köle Django’nun eşini kurtarmak için verdiği uzun ve yorucu mücadele de karşılaştığı zorlukları ele alıyor. Amerika’da iç savaş çıkmadan önce varolan durumları yönetmenin gözüyle izliyoruz.  Siyahilerin zevk için dövüştürüldüğüne şahit oluyoruz. İnsanların ise hayatta kalmak için birbirlerini öldürmek zorunda kalması filmin en etkileyici sahnelerinden.
Amerika’da zamanın en popüler mesleği sayılan ödül avcılığı sayesinde avcılar devletin ölüm emri verdiği kişileri ölü ya da diri teslim etmeleri karşılığında yüklü miktarda ödülün sahibi oluyorlardı. Siyahiler için ise durum, ırkçılığın son demlerinde…
Film, tipik bir intikam hikayesini anımsatsa da eğitimsel diyalogları içinde barındırıyor. Eski köle Django ve kölelik karşıtı ödül avıcısı ortağı Doktor Schultz, Django’nun eşi Hildy ve tarla baronu Calvin Candie’nin etrafında oluşan bir olay örgüsü. Köle Django’nun ödül avcısı Dr. King Schultz ile yolunun kesişmesi ile başlayan film içiçe geçmiş kültürel karmaşıyla akılları karıştırıyor.
İnsanın olduğu her yerde kölelik sisteminin çok uzak olmadığını açıkca görüyoruz. Her oyuncunun rolünü çok iyi yaşattığı filmde Christoph Waltz, Alman Dr. rolüyle bir yıldız gibi parlıyor. Buna ek olarak Calvin Candie ile sahneye Leonardo DiCaprio’nun da çıkmasıyla film bambaşka bir tat bırakıyor insanda. Baştan sona filmde izleyicisine eşlik eden müzikler de Django’nun en can alıcı yönlerinden birini var ediyor.
İzleyenlerin tekrar izlemek isteyeceği bir  film olan Zincirsiz, henüz izlememiş olan seyircilerini bekliyor diyebiliriz.
” -Patronun zenci dövüşü gibi kanlı bir spor için fazla acemi görünüyor.
+ Hayır. Bir adamın köpekler tarafından parçalara ayrılmasını görmeye pek alışkın değil ondan.
– Sen alışkın mısın?
+ Ben Amerikalılara ondan daha alışkınım sadece.”