https://www.yazi-yorum.net/wp-content/uploads/2020/06/hakkimizda.jpg

Franz Kafka KİMDİR?
Franz Kafka dünya edebiyat tarihinin en önemli ismi.. Franz Kafka için hazırlanan doodle bugün herkese yeniden onu hatırlattı. Franz Kafka’nın hayatını değiştiren olayları okuduğundan büyük bir şaşkınlık yaşayacaksınız. İşte Franz Kafka hakkındaki o en çarpıcı bilgi
Franz Kafka ve Eserleri
Franz Kafka dünya edebiyat tarihinin en önemli ismi.. Franz Kafka için hazırlanan doodle bugün herkese yeniden onu hatırlattı. Franz Kafka’nın hayatını değiştiren olayları okuduğundan büyük bir şaşkınlık yaşayacaksınız. İşte Franz Kafka hakkındaki o en çarpıcı bilgi

Franz Kafka Çek proletaryasından gelen bir ailenin oğludur. Franz Kafka 3 Temmuz 1883’te Prag’ta doğmuştur.Franz Kafka’nın doğduğu dönemde Avusturya İmparatorluğu vardı. Kafka Avusturya’ya bağlı olan Bohemya Krallığında yaşadı.

Franz Kafka Almanca ilk dili olmasına rağmen hem Fransızcıya hem de Çekceyi’de iyi derecede konuşabiliyordu. Franz Kafka ailevi nedenlerden dolayı çevresine yabancı bir birey olarak büyüdü.

Franz Kafka ilk olarak kimya eğitimi almıştır ama iki ay içinde bölümünü değiştirirek hukuk okumaya başlamıştır. Franz Kafka bu dönemde Alman Edebiyatı’na merak sarmıştır.

Franz Kafka ilk eserini öğrenciliğinin ilk yıllarında kaleme aldı. Franz Kafka Bir Savaşın Tasviri” adlı eserini gazeteci Weltsch ile tanıştığı dönemde yazmıştır.

Franz Kafka hukuk bölümünden mezun olduktan sonra bir İtalyan şirketinde memur olarak çalışmaya başlamıştır. Franz Kafka o dönemde gündüz çalışıyor geceleri ise Taşra’da Düğün Hazırlıkları adlı eserini yazmıştır

Franz Kafka hayatı boyunca büyük acılar yaşamıştır. Franz Kafka’nın erkek kardeşi küçük yaşta ölmüşlerdir. Franz Kafka’nın kız kardeşleri ise Yahudi soykırımında hayatlarını kaybetmişlerdi.

Franz Kafka 1889`da Fleischmark’ta Deutsche Knabenschule’ye gitti.Franz Kafka’nın hayatında önemli bir yere sahip isimler Fransız mürebbiye Bailly, kâhya kadın Marie Werner’dir.

Franz Kafka 1920’lerin başında Milena Jesenska ile tanıştı o da 1944 yılında Alman toplama kampında hayatını kaybetti. Franz Kafka’nın Dora Dymant adında bir sevgilisi oldu o da Nazi Almanyasına direndi ve 1952`de Londra`da öldü.

Franz Kafka verem olduğunu öğrendi. 1919 yılında geçirdiği ağır gripten dolayı hastaneye kaldırıldı. Son 6 haftasını sanatoryumda geçirdi. 3 Haziran 1924`te yaşama veda etti.

Franz Kafka hakkında en çarğıcı bilgi ise Max Brod’dan öldüğünde tüm bu eserlerini yakmasını istemiştir. Ama Max Brod Kafka’nın bu isteğine rağmen istediğini yapmamıştır. Ve dünya edebiyatında çok önemli bir yere sahip olan bu eserleri tüm dünyayla paylaşmıştır

Roman
Dava, (1925)
Şato, (1926)
Kayıp, (Amerika) (1927)
Hikaye
Değişim, (1915)
Bir Savaşın Tasviri
Taşrada düğün hazırlıkları
Şarkıcı Josefine ya da Fare Ulusu
Ceza Sömürgesi
Çin Seddi
Bir Akademiye Rapor
Mektuplar
Milena’ya Mektuplar
Babaya Mektup
Günlükler
Günlük 1-2
Aforizmalar